3

Wat kan Immo Design voor u betekenen? 

Wie zijn wij?

Recreatiekoning.nl is een handelsnaam van Bosrijck B.V..  Om de verkoper en koper nog beter van dienst te zijn vindt u bij Recreatiekoning.nl uitsluitend specifieke informatie over recreatiewoningen. Het team heeft veel ervaring met de verkoop van diverse soorten recreatieobjecten.
 

Verkopen

Recreatiekoning voor een succesvolle verkoop met meerwaarde!
Recreatiekoning verkoopt zowel lokaal als landelijk recreatiewoningen. Ook is ons verkoopteam ingesteld op de verkoop van (grote) projecten. 
Als individuele eigenaar profiteert u bij ons van de marketing van de grote projecten; hierdoor zal uw recreatiewoning sneller worden verkocht.
Wenst u meer informatie inzake de verkoop van uw recreatiewoning en/of recreatieproject neemt u dan direct contact met ons op; wij plannen dan een afspraak met u in om een inventarisatie te maken van de verkoopmogelijkheden.

 

Kopen

Een recreatiewoning kopen is erg makkelijk. Echter, een recreatiewoning "goed" aankopen, dát is werk voor een specialist.
Recreatiekoning is zo'n specialist en heeft als doestelling om kandidaat-kopers volledig te informeren inzake alle aspecten van de aanschaf van een recreatiewoning. Een recreatiewoning is namelijk geen "grond met daarop een stapel stenen".  U wordt met uw recreatiewoning vaak onderdeel van een park met allerlei eigendomsconstructies, huishoudelijke- en algemene bepalingen, verhuurverplichtingen en andere randvoorwaarden. 
Recreatiekoning is niet uit op een snelle verkoop met allerlei kortingen. U wordt volledig door ons ingelicht en u hoeft niet bang te zijn dat u bij ons iets overhaast tekent.
Bij Recreatiekoning kunt u met een gerust hart kopen, om vervolgens zorgeloos te kunnen genieten van uw bezit!
 

Verhuren

Recreatiekoning verzorgt zelf geen verhuur van recreatiewoningen. Wel kunnen wij u adviseren welke verhuurorganisatie goed bij uw recreatiewoning past.
Recreatiekoning/Bosrijck is als zgn. Labelmakelaar verbonden aan http://roompotprojects.nl waardoor wij u middels korte lijnen uitstekend kunnen adviseren bij verhuur, verhuuropbrengsten en huurprognoses.
Wenst u meer informatie? Neemt u dan direct contact met ons op.

Projectontwikkeling

Recreatiekoning is geen (her)ontwikkelaar van projecten, maar werkt samen met ontwikkelaars die wij met de focus op "verkoop" aansturen. Hierdoor zijn wij in staat om uw project in de juiste "flow" te brengen.
Recratiekoning is dé aangewezen partij voor de verkoop van uw recreatieproject. Als zelfstandig en onfhankelijk bedrijf kunnen wij u perfect ondersteunen en adviseren bij de verkoop van uw recreatieproject.
Door onze jarenlange ervaring in de verkoop van woningen in het algemeen en recreatiewoningen in het bijzonder zijn wij de partij die u zoekt.
 
Herkent u 1 van de onderstaande situaties? Belt u dan direct met Recreatiekoning:

  • Wij hebben een prachtige website, maar de verkoop valt tegen
  • Onze makelaar heeft de woningen op Funda staan, maar de verkoop komt niet op gang
  • De advertentiekosten lopen de spuigaten uit en wij zien geen potentiële kopers
  • Wij hebben een prachtige locatie met prachtige woningen, maar de verkoop loopt niet
  • De verkoop loopt niet omdat wij geen marge hebben
  • Etc.
Recreatiekoning kan u van A tot Z helpen bij de opzet van de verkoop van uw recreatiewoningen.

Wenst u meer informatie inzake de verkoop van uw recreatiewoning en/of recreatieproject, neemt u dan direct contact met ons op.
Wij plannen dan direct een afspraak voor u in om een inventarisatie te maken van de verkoopmogelijkheden.

Project advisering

Recreatiekoning kan u ook van dienst zijn op het gebied van advisering. Heeft u vragen inzake een (her)ontwikkeling of wilt u ondersteuning in het verkoopproces? Op al deze gebieden kunnen wij u van dienst zijn.
Wilt u meer weten? Belt u ons dan direct.

BTW / Fiscaal

BTW terugvragen

De BTW die bij de aankoop berekend wordt, kunt u in sommige gevallen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit is afhankelijk van hoe de recreatiewoning wordt gebruikt. Als u deze (gedeeltelijk) verhuurt, kunt u mogelijk de BTW (gedeeltelijk) terugvragen. De verhuur van de vakantiewoning moet dan zodanig zijn dat er sprake is van exploitatie van een vermogensbestanddeel om er duurzaam opbrengsten uit te verkrijgen. Hiervan is volgens de Belastingdienst in ieder geval sprake als de recreatiewoning voor minimaal 140 dagen per jaar wordt verhuurd.

Gebruik van de recreatiewoning

Hoeveel BTW u kunt terugvragen is afhankelijk van uw eigen gebruik in het jaar van ingebruikname. De aftrek van BTW moet wel worden herzien als het gebruik wijzigt in de negen jaren die volgen op het jaar van ingebruikname.

Bijvoorbeeld
U koopt in 2019 een vakantiewoning voor € 242.000 (inclusief BTW). De vakantiewoning wordt in 2019 voor 70% verhuurd en voor 30% door uzelf gebruikt; van de BTW bij aankoop (€ 42.000) kunt u dan in 2019 € 29.400 (=70%) terugvragen bij de Belastingdienst.
De Belastingdienst wil dat u gedurende negen jaren bijhoudt wat de verhouding is tussen verhuur en eigen gebruik. Aan het jaar van ingebruikname en de negen daarop volgende jaren rekent u steeds 10% van de (afgetrokken) BTW (€ 4.200 en € 2.940).


Kosten voor gebruik van de recreatiewoning

Maakt u kosten voor gebruik van het pand? Dan kunt u alleen de BTW die verband houdt met uw belaste omzet aftrekken. U bepaalt dat deel op basis van het werkelijke gebruik van deze diensten voor belaste omzet en privé. Meld u wel eerst aan bij de Belastingdienst als ondernemer voor de BTW, anders kunt u de BTW niet terugvragen. Inschrijven als ondernemer bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel is niet nodig.
Als u ondernemer bent voor de verhuur van de vakantiewoning voor de BTW en u dus uw BTW kunt terugvragen, dient u ook 9% BTW over de huur te berekenen en af te dragen aan de Belastingdienst.


Kleine ondernemersregeling

Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst of neem contact op met uw accountant inzake uw eigen specifieke situatie.

Inkomstenbelasting

De door u aangekochte recreatiewoning wordt als "inkomen uit sparen en beleggen" in box 3 aangemerkt. De inkomsten uit sparen en beleggen bestaan uit een fictief rendement dat afhankelijk is van de omvang van uw overig vermogen. Het percentage van het fictieve rendement bedraagt minimaal 2,017% en maximaal 5,38% (tarieven 2018). Het fictief rendement wordt berekend over het saldo van de waarde van de vakantiewoning, verminderd met de eventuele lening die is aangegaan ter verkrijging van de vakantiewoning per 1 januari van dat jaar. De belastingheffing in box 3 bedraagt 30% (tarief 2018).

In tegenstelling tot de BTW heeft het wel of geen eigen gebruik van de recreatiewoning geen effect op de verschuldigde inkomstenbelasting in box 3. Ook wanneer uw rendement van de vakantiewoning hoger is dan het voor u geldende rendement, bent u niet meer inkomstenbelasting verschuldigd. Realiseert u bij verkoop van de vakantiewoning een verkoopresultaat doordat de waarde van de vakantiewoning is gestegen, dan betaalt u daarover geen inkomstenbelasting.

Bovenstaande informatie is met zorg samengesteld, u kunt er echter geen rechten aan ontlenen. Check altijd de website van de Belastingdienst en controleer altijd uw persoonlijke situatie bij uw accountant/adviseur.

Vitale parken

De officiële benaming is "vitale vakantieparken", echter, wij vinden dat wij voor eigenaren en recreanten een vitaal park moeten creëren.
Vitaal staat voor "vol levenskracht", maar dat wil nog niet zeggen dat het op ieder park moet bruisen van activiteiten. Nee, voor elke doelgroep moet het park weer anders ingericht en georganiseerd worden. Een vitaal park draagt bij aan het vakantieplezier en daardoor aan het rendement .

Meer informatie vindt u op http://vitalevakantieparken.nl 


 

Tips

Recreatiekoning werkt onder meer voor:

http://roompot.nl
http://roompotprojects.nl

http://buitenplaatsprielderbosch.nlWij attenderen u ook graag op http://veluwechalets.nl.  U vindt hier prachtige chalets, gelegen op de Veluwe.


 

Permanent wonen

Permanent wonen in een recreatiewoning

Binnenkort meer

Taxaties

Wat is een taxatie?
Een taxatie is een objectieve en onafhankelijke waardebepaling van een onroerende zaak. Meestal is een taxatie nodig bij de aanvraag van een hypotheek, maar ook voor een taxatie in verband met een boedelscheiding of erfenis kunt u bij Recreatiekoning terecht. De taxateurs bij Recreatiekoning zijn Arjan van de Steeg en Ruben Menting.
Onze twee RegisterMakelaars-Taxateurs zijn geregistreerd bij de Stichting VastgoedCert en NRVT; de belangrijkste registers voor makelaars-taxateurs in Nederland. Daarnaast zijn zij aangesloten bij de Validatie-instituten NWWI en Taxateursunie zodat de rapporten die zij opstellen goedgekeurd worden door elke bank.

Voor taxaties door Recreatiekoning geldt het volgende:
Onze taxatierapporten worden geaccepteerd door alle erkende geldverstrekkers in Nederland
U krijgt een gedegen (digitaal) rapport, aangevuld met alle essentiële bijlagen
Wij plannen de taxatie voor u in
De kennis van onze taxateurs wordt op peil gehouden door verplichte educatie
Recreatiekoning biedt taxaties voor een realistisch tarief
De werkomgeving van Recreatiekoning is een straal van ca. 20 km rondom Uddel
Recreatiekoning taxeert voor een groot aantal zakelijke opdrachtgevers in de regio en ook als particulier kunt u bij ons terecht!

Ook op  http://recreatietaxatie.nl vindt u meer informatie over taxaties op het gebied van recreatie.
 

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu Recreatiekoning